luni, 7 martie 2011

Noua Dreaptă Timişoara împotriva etnobotanicelor

Organizaţia Noua Dreaptă a lansat, la nivel naţional, o amplă campanie împotriva consumului de droguri şi a magazinelor „de vise”. Au fost desfăşurate mai multe acţiuni în majoritatea marilor oraşe din ţară, acţiuni ce au constat în lipirea de afişe informative, publicarea pe adresele de internet proprii şi partenere a diverse articole pe această temă, colaborarea cu autorităţile competente, discuţii directe cu elevii din licee şi unele cadre didactice.
Posibilitatea de a achiziţiona exterm de facil „prafuri magice” şi alte buruieni, mai mult sau mai puţin sintetice, a atras foarte mulţi cumpărători din rândul tinerilor (naivi), petrecerile şi zilele plicticoase fiind presărate cu „vise”. Astfel, consumul de etnobotanice, care în rândul tinerilor români a ajuns la cote îngrijorătoare, conform statisticilor cât şi semnalelor de alarmă trase de presă, a fost motivul care a determinat această campanie la nivel naţional.  
Nici Timişoara nu a putut lipsi de pe harta luptei pentru sănătatea morală şi fizică a tinerilor români. Mai multe echipe de militanţi naţionalişti au lipit afişe cu mesajele „NU drogurilor! ‘Visele’ costă: VIAŢA şi LIBERTATEA!” şi „NU drogurilor! Mai devreme sau mai târziu le afli preţul: viaţa şi libertatea!”. Au fost acoperite mai multe zone din oraş, dându-se importanţă mai ales locurilor din apropierea liceelor, tinerii neinformaţi fiind printre victimele predilecte ale „vânzătorilor de vise”.
“O aplecare către simplicitate, către biruinţele fizice sportive, către realităţile sângelui, o chemare către operele de putere şi de tărie ale naturii omeneşti, către zvâcnirile infraconştiente din adâncul uman, acestea vor fi atribute constitutive ale personalităţii românului de mâine.” ALEXANDRU CANTACUZINO - Românul de mâine – Conferinţă ţinută la Congresul General Studenţesc de la Craiova în aprilie 1935
Biroul de presa al Noii Drepte Timisoara

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu