luni, 7 martie 2011

Extremist iertat de procurori

Csibi Barna, liderul uneri formaţiuni extremiste, care a strigat lozinci xenofobe şi antisemite la mai multe mitinguri, a fost scos de sub urmărire penală fiindcă “e la prima confruntare cu legea”.
Liderul Plutonului Secuiesc din cadrul Batalionului Wass Albert al Gărzii Maghiare din Miercurea Ciuc, Csibi Barna, a fost iertat de procurorii clujeni pentru acuzaţiile de promovare a cultului unor persoane vinovate de infracţiuni contra păcii şi omenirii. Formaţiunea de extremă-dreaptă a fost desfiinţată în Ungaria din cauza xenofobiei afişate.
Cere anularea amenzii de 500 de lei
Liderul mişcării extremiste a fost acuzat că, pe 15 martie 2010, a organizat la Cluj-Napoca, cu ocazia zilei maghiarilor, o manifestare de protest faţă de Tratatul de la Trianon, în urma căruia Transilvania a revenit României, şi a scandat mai multe lozinci rasiste: “Să dispară toţi jidanii împuţiţi!” şi “Să dispară toţi duşmanii care sunt aici, să luptăm pentru Ardeal!”.
La finalul mitingului, Csibi Barna, care e funcţionar public la Direcţia Finanţelor Publice Harghita, a fost luat pe sus de către jandarmi, pe numele său fiind întocmit un dosar penal. După mai multe luni de investigaţii, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj l-au “iertat” de dosar şi au ales doar să-l amendeze cu 500 de lei. Motivul netrimiterii acestuia în judecată: “Tânărul lucrează şi este la prima confruntare cu legea penală”.
Csibi Barna a organizat mai multe acţiuni cu caracter xenofob fie împotriva poetului Mihai Eminescu, fie chiar împotriva preşedintelui ţării, Traian Băsescu. În cursul anului trecut, Csibi Barna a afişat o pancartă pe care scria: “Domnule Băsescu, paşaportul vă rog!”, aluzie la o idee cum că românii ar trebui să intre în Covasna şi Harghita doar pe bază de paşaport.
Deşi procurorii s-au arătat indulgenţi, Csibi Barna a atacat soluţia de scoatere de sub urmărirea penală şi a cerut judecătoriei anularea amenzii deoarece anchetatorii nu ar cunoaşte bine limba maghiară. De Mihai Şoica – Evenimentul Zilei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu