sâmbătă, 5 martie 2011

Conducerea partidului extremist Jobbick se intalneste la Targu-Mures

Prima sedinta desfasurata in afara granitelor Ungariei a conducerii partidului Jobbik va avea loc la Targu-Mures, ocazie cu care, spun reprezentantii partidului ungar de extrema dreapta, vor sa demonstreze ca nu sunt extremisti.
Presedintele Cercului de Prieteni Jobbik din Targu Mures, Vitus Ors, a declarat, marti, ca in 11 martie, la Targu Mures, va avea loc prima sedinta desfasurata in afara granitelor Ungariei a conducerii partidului ungar de extrema dreapta Jobbik, transmite corespondentul Mediafax. 
Potrivit lui Vitus Ors, dupa sedinta prezidiului Jobbik, la care va participa inclusiv presedintele partidului, Vona Gabor, conducerea formatiunii va avea o serie de intalniri cu studentii si reprezentantii organizatiilor maghiare din Targu Mures.
“In 11 martie, intre 9.00 si 11.00, va avea loc o intalnire a prezidiului partidului Jobbik, dupa care vom avea intalniri cu presa, cu studentii din Targu Mures, cu organizatiile maghiare din Targu Mures, reprezentantii lor. Obiectivul este sa aratam maghiarimii din Ardeal ca partidul Jobbik nu numai din Budapesta vrea sa transmita mesaje, ci aduce politica lui cat mai aproape de oamenii din Ardeal. Din partea Jobbik vor veni presedintele Vona Gabor si membrii prezidiului”, a spus Vitus.
Potrivit acestuia, este vorba de 10-12 persoane din conducerea partidului Jobbik. Intre acestea se regasesc europarlamentarul Szegedi Csanad, care a deschis un birou la Targu Mures, caruia i s-a afiliat Cercul de Prieteni Jobbik, si Novak Elod, membru al Parlamentului Ungariei care a vizitat anul trecut biroul europarlamentar al lui Szegedi Csanad de la Targu Mures.
El a adaugat ca Jobbik vrea sa demonstreze ca nu este un partid extremist, sustinand ca este un paradox ca mai multe organizatii de drepturile omului din Romania cer interzicerea activitatii lui in tara. Potrivit lui Vitus Ors, la Congresul Jobbik, presedintele formatiunii, Vona Gabor, “a vobit de necesitatea unei reconcilieri romano-maghiare si a unei uniuni a statelor si popoarelor din Europa Centrala si de Est”.
“Si sa facem fata si tendintelor dinspre Est, vorbim chiar si despre China, care tot asa, are o putere comerciala, economica, foarte mare. E numai o idee, de a face un fel de uniune central si est-europeana, ramane de vazut, deci asteptam si ideile politicienilor romani si romanilor cum s-ar putea face asta”, a spus Vitus.
Intrebat daca reprezentantii conducerii Jobbik au fixat intalniri si cu politicieni romani, Vitus Ors a spus ca nu, dar nu a exclus posibilitatea unor contacte, pe viitor. ”Deocamdata nu, asta este o sedinta prezidentiala, dar pe viitor nu excludem. Acum noi vom arata ca nu suntem un partid extremist, ca nu militam contra cetatenilor romani, ca toate acuzatiile aduse Jobbik sunt nefondate. Dupa aceea, daca exista politicieni romani si romani simpli care se intereseaza de ideile noastre, ii asteptam cu drag”, a spus el.
Vitus Ors a precizat ca aceasta va fi prima sedinta desfasurata in afara granitelor Ungariei a conducerii partidului Jobbik. ”Deocamdata, aceasta este prima intalnire a prezidiului Jobbik care se tine in afara granitelor Ungariei. Dar noi suntem prima organizatie a partidului Jobbik din afara granitelor Ungariei, e drept ca aici sa se tina prima”, a spus acesta. Cercul de Prieteni Jobbik este afiliat cabinetului europarlamentarului ungar Szegedi Csanad, deschis anul trecut la Targu Mures. Sursa: Corect Politics

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu