miercuri, 29 ianuarie 2014

"Statul" care creează teroriști


          La 14 ianuarie, curent, 5 judecători au fost demiși de către Consiliul Superior al Magistraturii, fiind acuzați că ar fi luat decizii dubioase și că ar avea probleme de integritate. Până și Timofti a semnat decretul de demitere a 4 dintre ei - Namașco, Țurcan, Rotari pentru participare la atacuri raider, iar Andriaș prinsă în flagrant cu luare de mită.
           Toate bune și frumoase până la un moment - ieri aflu că aceștia au fost lăsați să plece "onorabil". Nu numai că nu vor face pușcărie, dar vor primi și premii bănești de 300.000 MDL acum și câte 8.000 de lei până la sfârșitul vieții, adică fiecare va ridica câte 1.000.000 în 10 ani, din impozitele și taxele pe care le plătim noi, asta să nu vorbim de sumele pe care ei deja le-au primit pentru fărădelegile cu care au fost prinși, plus acele cu care nu au fost și nu vor fi prinși niciodată. Ei făcând parte din veriga care trebuia să fie incoruptibilă și neșantajabilă, adevărate exemple pentru toți cetățenii, condamnarea lor nu este recomandabilă, este absolut necesară!
           Cum vrem noi să nu ia mită polițistul obișnuit, medicul de gardă, profesorul școlar ori universitar, în general, orice funcționar, dacă la cel mai înalt nivel justiția triumfă asupra corupției, dansând în tango legea cu fărădelegea?
Cu acest articol, încep un "serial" denumit - "Statul" care creează teroriști unde voi aduce aminte de fiecare dată ce fel de himeră este RîMa și de ce este necesară unirea cu Țara. Republica Moldova nu este un stat, ci mai degrabă un "SRL" unde sancțiunile pentru orice abatere le suportă muncitorii de rând, ei fiind sclavii și prizonierii "angajatorilor" săi.
Omului obișnuit nu-i rămâne nimic altceva decât să urineze pe constituția RM și penalul cod, să pună mâina pe ceva greu și să-și facă dreptate singur.

              Atunci când statul lucrează sistematic împotriva majorității, judecător devine fiecare cetățean.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu