marți, 28 ianuarie 2014

Premierul Azarov a DEMISIONAT!

      Prim-ministrul Ucrainei, Mykola Azarov a demisionat, lăsându-l pe Viktor Yanukovych cu doar Federația Rusă de partea sa. Interesantă declarația de demisie a lui Azarov: ”în scopul rezolvării pașnice a acestui conflict, pentru asigurarea stabilității statului”. Adică fiecare zi a guvernului condus de el, punea în pericol integritatea teritorială a Ucrainei.
      Update1: Legile împotriva cetățenilor de la 16 ianuarie au fost anulate.
      Update2: Conform legii 
votate încă de la 4 decembrie 2013 se impun noi condiții de intrare în Ucraina - 400 euro / zi pentru tranzit + interviu la vamă. Stranie măsură, ar afecta turismul enorm, dar și comerțul mic utilizat de unii cetățeni ai R.M. ca sursă unică de existență. Probabil altele sunt motivele decât cele invocate. Prevăd o scoatere a acestei legi până în mai 2014.
      Update3: Sectorul de Dreapta(Правый Сектор) și Legiunea Bandera(
Бандерівський легіон) susțin că nu e suficientă demisia lui Yanukovych, ei îl vor mort - "Yanukovych, tu probabil te bucuri și te speli pe mâini crezând că lumea va pleca acasă. Poate liderii opoziției și au acceptat condițiile tale, însă poporul nici nu vrea să le audă. Poporul nu se va împrăștia, de aceea, pregătește-ți funia sau sapă-ți groapa". Se zice în comunicat
      Update4: A fost votată legea cu privire la amnistierea insurgenților.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu