miercuri, 12 martie 2014

Grup naval SUA armat cu focoase nucleare, în marș spre Marea Neagră. Rusia transportă sisteme antiaeriene lângă Ucraina


Drept răspuns pentru invazia rusească în Crimeea, Ucraina, Statele Unite ale Americii a trimis spre Marea Neagră prin Marea Egee portavionul USS George H.W. Bush plus 17 alte nave și 3 submarine. Portavionul USS George H.W. Bush poartă 90 de avioane dintre care elicoptere diverse și mai multe escadroane F-22 Raptors, cele mai avansate avione de luptă din lume.
Submarinele au fiecare a câte 24 silozuri de rachete, fiecare siloz purtând câte 8 focoase nucleare.
Federația Rusă instalează mai aproape de Ucraina sisteme antiaeriene
În pregătirea pentru sosirea portavionului SUA, în noaptea de 2 martie rușii au început transportarea sistemului de rachete S-44 către Ucraina. Aceasta este una dintre cele mai avansate sisteme de rachete anti-aeriene din lume, se poate urmări și trage în avioane de la mărimea unei mingi de fotbal până la un bombardier, la altitudini de la 500 de metri la 40 de mile, chiar acă acestea s-ar deplasa la viteze supersonice.
Video de mai jos, filmat în regiune, arată un convoi de S-400 rusești în mișcare spre Ucraina.

În mod normal, un asemenea sistem anti-aerian ar fi o apărare devastatoare, dar SUA anunță despre plasarea a altui sistem de arme care a fost testat și care poate scoate S-400 din acțiune. TRN nu dezvăluie natura acestui sistem de arme, din motive evidente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu