miercuri, 12 martie 2014

Departamentul de Stat al SUA demonstrează că Putin este mincinos în cel puțin 10 declarații ale sale

Departamentul de Stat al SUA a emis o replică la 10 declarații făcute de președintele rus , Vladimir Putin , la o conferință de presă pe 4 martie cu privire la situația din Ucraina
Respingerea a fost postată pe pagina de internet a Departamentului de Stat al SUA sub titlul” Poveștile lui Putin : 10 declarații false cu privire la Ucraina” .
” Asemenea minciuni, ca asta de care Rusia se folosește pentru a justifica acțiunile sale ilegale în Ucraina , lumea nu a văzut de la basmele rusești . Așa cum a scris Dostoievski , ” formula ” doi plus doi fac cinci ” nu este lipsită de atractivitate “.
Apoi, Departamentul de Stat punctează 10 fraze ale lui Putin , care au rol de ” justificare  a agresiunii ruse în Ucraina ”  și le combate.
1 . Putin spune: Trupele ruse din Crimeea protejează numai forțele militare ruse . Infrastructura și facilitățile militare în Crimeea au fost capturate de ” grupuri de auto – apărare ale cetățenilor ” și nu de trupe rusești .
Fapte : Toate dovezile sugerează că serviciile secrete ruse se află în inima forțelor anti -ucrainene din Crimeea . Acești oameni poarte uniforme fără însemne , dar conduc vehicule cu numerele militare rusești și se identifică în mod deschis ca forțe de securitate ruse , răspunzând la întrebările reprezentanților mass-mediei internaționale și armatei ucraineane . Mai mult decât atât , aceste persoane sunt înarmate cu arme care nu sunt de obicei disponibile pentru civili .
2 . Putin spune: Acțiunile Rusiei sunt în concordanță cu Tratatul din 1997 de prietenie între Ucraina și Federația Rusă .
Fapte : Acordul din 1997  cere Rusiei să respecte integritatea teritorială a Ucrainei . Acțiunea militară a Rusiei în Ucraina , care le-a dat controlul operațional asupra Crimeei , este o încălcare clară a suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei .

3 . Putin spune: Opoziția nu a pus în aplicare acordul din 21 februarie , cu suspendatul Președinte ucrainean Viktor Ianukovici .
Fapte : Acordul din 21 februarie , a stabilit un plan în care Rada Supremă ar trebui să adopte un proiect de lege pentru a restabili Constituția de 2004 și , prin urmare, sistemul constituțional cu centrul de putere în parlament . În conformitate cu termenii acordului , Ianukovici a trebuit să semneze acest act legislativ în termen de 24 de ore. Cu toate acestea , Ianukovici a refuzat să facă acest lucru . În schimb , el și-a impachetat lucrurile și a fugit , lăsând dovezi de corupție pe scară largă .
4 . Putin spune: Guvernul ucrainean este nelegitim . Ianukovici este în continuare liderul legitim al Ucrainei .
Fapte :  La 4 martie ,  Putin a recunoscut faptul că Ianukovici ” nu are nici un viitor politic . “După ce Ianukovici a fugit din Ucraina , chiar și propriul său partid al Regiunilor s-a răsculat împotriva lui , au votat pentru îndepărtarea sa din funcția de președinte și a sprijinit noul cabinet de miniștri . Noul cabinet din Ucraina a fost aprobat de Parlamentul ucrainean ales în mod democratic – 371 de voturi ( 82 % din voturi ) .
5 . Putin spune: În Ucraina este criză umanitară și sute de mii de ucraineni fug în Rusia în căutare de azil .
Fapte : Până în prezent , nu există dovezi ale unei crize umanitare . Nu există, de asemenea nici o dovadă cu privire la fluxul de refugiați care fug din Ucraina în Rusia . Organizațiile internaționale au inspectat domeniul și au vorbit inclusiv cu grănicerii ucraineni , care au negat , de asemenea, acuzațiile . Jurnaliști independenți , care au fost pe la frontiera , au raportat , de asemenea, că nu este nici un flux de refugiați .
6 . Putin spune: Minoritățile de etnie rusă sunt amenințate .
Fapte: Cu excepția presei ruse și televiziunii de stat ruse , nicăieri în altă parte nu sunt raportate cazuri de agresiuni îndreptate împotriva etnicilor ruși . Noul guvern ucrainean a stabilit o prioritate crearea de pace și reconciliere de la început . Președintele interimar Alexander Turchinov a refuzat să semneze o lege care restricționează utilizarea limbii ruse la nivel regional . Etnicii ruși și vorbitorii de limbă rusă au trimis petiții în care confirmă că comunitățile lor nu sunt în pericol. În plus , după ce noul guvern a fost stabilit, la Kiev este calm . Nu e nici o creștere a criminalității , jafuri și răzbunare nu adversarii politici .
7 . Putin spune: Bazele rusești sunt amenințate .
Fapte: Obiectele militare rusești au fost și rămân în condiții de siguranță și noul guvern ucrainean sa angajat să respecte toate acordurile internaționale aplicabile , inclusiv cele referitoare la bazele ruse . Dar bazele ucrainene din Crimeea sunt amenințate de armata rusă .
8 . Putin spune: În Ucraina au fost atacuri masive asupra bisericilor si sinagogilor din sudul și estul Ucrainei .
Fapte:  Liderii religioși ucraineni din țară au declarat că nu a fost un singur caz de atacuri asupra bisericilor . Toți liderii bisericii din Ucraina , inclusiv reprezentanți ai Bisericii Ortodoxă Ucraineană și a Patriarhiei Moscovei , și-au exprimat sprijinul pentru noua conducere politică , și îndeamnă la unitate națională . Grupurile de evrei din sudul și estul Ucrainei au raportat că nu au înregistrat o creștere a anti – semitismului .
9 . Putin spune: Kievul încearcă să destabilizeze Crimeea .
Fapte : Guvernul interimar al Ucrainei a emis un apel pentru dialog . În același timp , trupele rusești s-au mutat dincolo de bazele lor pentru a cuceri obiectele politice și de infrastructură în Crimeea . Guvernul de la Kiev au trimis imediat emisari pentru a dezamorsa situația . Mesagerului Petro Poroșenko ia fost interzis să intre în parlamentul din Crimeea .
10 . Putin spune: Parlamentul este sub influența extremiștilor și teroriștilor .
Fapte : Parlamentul este instituția cea mai reprezentativă din Ucraina . Legile sunt adoptate cu o majoritate covârșitoare , inclusiv cu reprezentanți ai estului Ucrainei . Grupurile ultranaționaliste de extrema dreapta , ai căror membri au fost implicați în confruntări deschise cu forțele de ordine  în timpul euromaidanului , nu sunt reprezentate în parlament . Nu există semne că autoritățile ucrainene vor efectua o politică discriminatorie , ci dimpotrivă , au declarat public că vor acționa exact invers.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu