luni, 28 februarie 2011

Crin Antonescu: Partidul Romania Mare nu e frecventabil pentru PNL

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca nu este de acord cu o colaborare cu Partidul Romania Mare, dupa ce PSD a semnat un protocol de colaborare cu aceasta formatiune in judetul Prahova. Declaratiile au fost facute intr-o conferinta de presa comuna, la Oradea, de fata cu liderii PSD – Victor Ponta si PC – Daniel Constantin.
“Nu vad cu ochi buni o colaborare cu PRM, nu o vad deloc, dar nu pentru ca asta nu ar conveni UDMR. Nu e vorba de faptul ca nu e simpatic UDMR. Exista partide si lideri care fac rau prin ceea ce spun si prin ceea ce fac. Pe de alta parte, pentru mine, spusa, discursul politic inseamna pentru mine si fapta. Partidul Romania Mare pentru PNL nu e frecventabil. 
Daca vom fi in situatia de a discuta USL, cu UDMR, problema PRM nu exista. In ceea ce ne priveste, lucrurile sunt cat se poate de clare”, a declarat Antonescu.
Totodata, liderul liberal a facut un apel la UDMR sa iasa din guvernarea cu PD-L si sa formeze o noua majoritate, cu Uniunea Social-Liberala.
“Credem ca UDMR poate, printr-o decizie clara, curajoasa, sa simplifice si sa rezolve marea problema de pe scena politica romaneasca. Cea mai simpla, rapida si sanatoasa cale, ar fi ca UDMR sa constituie cu noi o majoritate de necontestat. Nu stim care va fi raspunsul UDMR, il asteptam. Ce stim cu siguranta, indiferent de deciza UDMR, e ca vom continua sa facem ce am facut. Daca ramane in aceasta majoritate nefasta, vom continua actiuni in sensul unui parteneriat cu societatea civila”, a mai spus Crin Antonescu.
Presedintele PNL a spus, inaintea Congresului UDMR, ca isi doreste ca actul de colaborare semnat intre UDMR Bihor si USL sa fie un exemplu pentru intreaga formatiune maghiara.
“Pentru doua zile, Oradea e capitala interesului politic al intregii Romanii(…). In ce ma priveste si sunt in asentimentul colegilor mei, suntem aici pentru a saluta un act politic foarte important semnat la nivel local, actul pe care reprezentantii USL Buhor si UDMR Bihor poate sa fie un pas spre deschidere si un moment cu semnificatie pentru viitor.
Cred ca ce a animat e modul in care liderii acestor formatiuni inteleg sa raspunda asteptarilor populatiei. Aceasta e asteptarea noastra si fata de congresul udmr, indiferent de conducerea pe care o va alege”, a mai spus Crin Antonescu. Sursa: Lucian Lumezeanu – Ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu